Till Hund

Bloggen har flyttat till tillhund.wordpress.com

Dags igen

Publicerad 2012-06-03 15:08:58 i Pillan, Nevill & Lillibi

Kanske dags att damma av denna bloggen igen. ;-) All tid går åt till att få igång vår nya hundklubb med öppna träningar, träningstävlingar och beställa, montera, redovisa etc. kring allt material vi köper in. Vi har nu i Storfors HundKlubb en komplett agilitybana, rallylydnadsmaterial, lydnadsmaterial och väntar på stängslet så vi får en inhägnad träningsplan.

Lägg därtill, förutom familjelivet, de egna hundarna som tränas för fullt. Då blir det inte mycket tid till att sitta vid datorn. ;-) Men nu när sommaren äntligen är här (även om vädret ibland vill annorlunda) så hinner man plötsligt med så mycket mer. Bara en sån sak som att kunna gå ut och träna med hundarna tio på kvällen och det fortfarande är ljust gör så mycket!

Tävlingssäsongen har så smått börjat smyga igång, men vi får se hur mycket vi hinner tävla detta år. Första agilitytävlingen för i år diskade vi oss, det var mycket som inte stämde och Nevill kändes inte alls så alert. Han gav inte allt och det hade troligtvis med yttre påverkan att göra. En värme som small till precis innan start och att jag gjorde misstaget igen att värma upp lite för mycket. Nya tag så snart vi får möjlighet!

Har haft ett väldigt lydnads-sug under våren och till veckan ska vi faktiskt debutera i lydnadsklass 1. Alla moment sitter inte, apporten är vi inte i hamn med och läggandet kan eventuellt strula till sig om det är dåligt väder. Men det ska bli spännande att se hur det går. Lägger upp några filmer här nedan där jag tränar på fyra av momenten och hur det såg ut under föregående månad. Hopphindret är lite provisoriskt eftersom jag just då inte hade tillgång till ett riktigt hopphinder.


Lillibi var väldigt olycklig som inte fick vara med så det är henne ni hör som bakgrundsmusik. Störningsträning för både Nevill men kanske mest matte. ;-)



Linförigheten




Ställande under gång





Inkallning




Hopp över hinder




...och Lillibi hävdar å det bestämdaste att DETTA minsann är vad som kallas hundträning:



;-)










Kommentarer

Postat av: Titti

Publicerad 2012-06-04 12:57:24

Det var faktiskt med greyhound/whippetblandning och den om någon blev helt till sig - det märks att dom är gjorda för att springa! När haren stannat tog hunden 3 ärevarv på innerplan innan den la sig i diket och svalkade av sig ;)



Tog inga bilder själv men en av mina träningskompisar fotade så jag hoppas få några bilder av henne :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela