Till Hund

Bloggen har flyttat till tillhund.wordpress.com

VINNARE av presentkortet

Publicerad 2012-04-02 20:48:26 i Tävlingar


Grattis till Helena Broberg som var snabbast med korrekt svar!

Nenny får tröstpris för du hade ju egentligen rätt svar men hade missuppfattat frågans formulering. Vi ville veta hur många klor hunden normalt har på fram- respektive baktassar.



Tack till alla som deltog!

TÄVLING: Presentkort 100,- hos Till Hund

Publicerad 2012-04-02 08:00:00 i Tävlingar

Tävla om presentkort 100,-

Den som först kommenterar till detta inlägg och har svarat rätt på samtliga av nedanstående fem frågor vinner ett presentkort värde 100,- hos www.tillhund.se

 

KOM IHÅG ATT ANGE DIN MAILADRESS DÅ PRESENTKORTSKODEN SKICKAS TILL DEN E-POST ADRESS SOM VINNAREN ANGIVIT!

Må bäste husse eller matte vinna! ;-)

 

·         Hur många klor har en hund normalt sett på fram respektive baktassar?

 

·         Vid vilken ålder får en valp som tidigast lämna sin mamma och flytta till eget hem?

 

·         Vilket år blev Rallylydnad en officiell hundsportgren i Sverige?

 

·         Vilket ämne i kakaon gör det olämpligt att dela din chokladkaka med hunden?

 

·         Vad heter egentligen hundrasen som till vardags kallas för sheltie?



LYCKA TILL!

Träningspepp

Publicerad 2012-04-01 07:31:54 i Pillan, Nevill & Lillibi

En uppdatering om hur det går med vår nyaste familjemedlem, greyhounden Lillibi, vore på sin plats! ;-)

Har jobbat mycket med motivationen, att få henne peppad i träningssammanhang och att hon ska förstå vad det handlar om - träning är kul! Här har vi kommit långt. När hon kom kunde hon inte ett enda kommando och hon hade dessutom svårt för kommunikaton med människor. Var helt passiv. Nu taggar hon till direkt när det är dags utan att jag behöver be henne om det.

Mitt mål är att ha hundar som alltid vill mer. Som inte är rädda för att försöka. De ska lämna ett träningspass med känslan "va, är det redan slut?". Då lägger man en grund för att nästa träningspass kommer vara lika effektivt och man behöver sällan "jobba igång" hunden. I början handlar det bara om nån minuts träning, knappt det, beroende på hund. Med träning så menar jag egentligen samspel och lek. Men allteftersom när hunden får träningsvana och övar upp förmågan till koncentration så kan träningstiden utökas.

Jag är väldigt nöjd med Lillibis resultat. Hon är pigg och alert, vill hela tiden mer. Börjar ta egna initiativ så man lättare kan forma och ta fram beteenden/moment. Än så länge har hon aldrig hunnit tröttna innan jag slutat. Jag håller ett ganska högt tempo i träningen och är aktiv för att det ofta blir mer intressant för hunden, sålänge det inte blir rörigt, men ser även till att styra hennes energinivå genom att bli passiv när jag tycker hon får för mycket energi. Det syns ett par gånger på filmen nedan, när hon blir hoppig stannar jag till nån halv sekund och hon svarar direkt genom att återta fokus.

Just på filmen så blandar jag lite moment. Jag testar hennes förmåga att lyssna till om jag säger sitt eller hit, stanna eller vill ha en ingång. Annars fokuserar jag normalt på ett moment i taget och bryter ner det i små detaljer, nu när motivationen finns där. Ingångar tränar vi ganska flitigt och Lillibi börjar söka sig till vänstersidan. Har plockat bort handtecknet oftast för att undvika att hon blir beroende av handtecknet, men förstäker ibland med handen för att hon inte ska tappa rörelsen. I nuläget så belönar jag även om det blir snett men kommer ganska snart ställa högre krav, bara jag är säker på att själva rörelsen verkligen är befäst och hon förstår vad hon gör. I fotgåendet är mitt enda krav nu att hon går vid min vänstra sida och tittar upp på mig, men har börjat styra in rumpan genom att belöna på utsidan från mig sett.

Som ni ser så är det väldigt mycket lek för hunden. Inga tvång utan det enda som händer om det blir "fel" är att hunden går miste om belöningen. Då försöker den lite mer till nästa gång - om man inte satt för höga krav och den ger upp. Allt handlar om balans. I det stadie Lillibi är i så kan det det dock sällan bli "fel". Här handlar det mest om sinnestämning och det som kan bli fel är för lite eller för mycket energi.








Hälsningar Pillan, Nevill & Lillibi - påväg mot våren och ny energi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela