Till Hund

Bloggen har flyttat till tillhund.wordpress.com

SOMMAR-REA

Publicerad 2011-05-30 23:10:02 i Webshopen

Sommar-rean hos www.tillhund.se har nu startat och pågår till och med den 31 juli eller så långt varorna räcker.

Besök kategorin "SOMMAR-REA" i butiken för att se samtliga nedsatta varor.




Lite lydnadsträning

Publicerad 2011-05-23 23:02:59 i Pillan, Nevill & Lillibi

Tänkte bjuda på en liten filmsnutt när jag tränar lydnad med Nevill. Jag tränar ju som sagt mest i syfte för aktivering och för att få en bättre lydnad rent allmänt på honom (och självklart för att det är så kul), men har inte petat så mycket i detaljer i och med att jag mest satsar på agilityn.

Här testade jag lite längre sekvenser med ganska få belöningar för att se hur pass motiverad han var, och jag tycker han håller riktigt bra fokus i princip hela tiden med något undantag.

Rent generellt har han alltid blivit lite släpande och haft lätt för att "flyta ut" ifrån mig, men det är främst för att jag böjer mig och "trycker" honom bakåt när jag inte ser ordentligt var han är. Så snart jag själv rätar upp mig så går han så mycket bättre.

Sen har han fått för sig en liten olat på sista tiden och det är att han inte riktigt sätter sig ner i position, förmodligen har jag varit för snabb och slarvig med att belöna. Läggandet är lite till och från - ibland riktigt snyggt men ofta som sfinxen i Egypten med frambenen. ;-)

Om ni undrar vad jag pysslar med på slutet så testade jag ett ställande framför hindret. Han skulle alltså ställa sig på kommando precis före hindret istället för att hoppa över det. En kanonbra träning för Nevill som gärna läser av kroppsspråk istället för lyssnar på kommando-ordet, plus att han är otroligt initiativrik och gärna bjuder beteenden själv som jag aldrig bett om - helt enkelt det han tror att jag menar. På gott och ont. Men poletten trillade ner på tredje försöket så det var väl inte fy skam. ;-)

Nåväl, här kommer filmsnutten...

 




//Pillan

Baby-boom i naturen

Publicerad 2011-05-17 15:33:50 i Ett liv med hund

För några veckor sedan startade den årliga baby-boomen bland våra ormar, och trots att de vanligtvis är skygga så kan man råka trampa på eller nära dem och riskera ett bett när man är ute i naturen med sin hund.

Vår enda giftiga orm som lever i vilt tillstånd i naturen är huggormen, och skulle olyckan vara framme och hunden blir biten så kan det vara bra att känna till några tips hur man ska agera. Kortisontabletter är till exempel ett omdiskuterat ämne och man ska vara restriktiv vid användandet av dessa. Många gånger använder heller inte ormen gift vid bettet.

Läs mer om huggormsbett och hur du känner igen huggormen (som finns i flera färgvarianter) i ett av våra tidigare inlägg HÄR!

Anmälan öppen till Värmlands Hundmil

Publicerad 2011-05-09 23:17:24 i Nyheter i hundvärlden

ANMÄLAN ÄR NU ÖPPEN!

Den 24 september 2011 arrangeras Värmlands Hundmil i Storfors, östra Värmland. Det är en löptävling/motionslopp för alla med hund. Fina priser till bästa manliga respektive kvinnliga deltagare i både 5 km-sträckan och 10 km-sträckan! Dessutom lottas flera priser ut bland samtliga tävlande med hund och alla som går i mål får en påse med produkter till både tvåbent och fyrbent kämpe!

(Man får även ställa upp utan hund, dock utom tävlan)

Värmlands Hundmil finns till för att främja intresset för motion och aktivitet bland oss hundmänniskor.

Vid målområdet kommer det dessutom arrangeras olika aktiviteter som bland annat hunduppvisningar, utmaningar och ponnyridning.

Ett perfekt mål för dig som vill komma i form tillsammans med din hund och dessutom ta del av en härlig hundfest! För långväga gäster finns flera boendealternativ i närheten.

Läs mer på hemsidan www.varmlandshundmil.com




10,- av varje såld vara till Hundhjälpen

Publicerad 2011-05-02 21:10:29 i Webshopen

Till Hund har tidigare skrivit om den ohållbara situationen för de miljoner hemlösa hundarna i Rumänien. Problemet med gatuhundar uppstod i samband med att befolkningen under 80-talet tvingades in i städerna när landet skulle industrialiseras.

De små husen som befolkningen tidigare bott i revs och istället upprättade man stora bostadskomplex där man trängde in människorna i små lägenheter. Detta innebar att hundarna som tidigare levt hos dessa familjer nu tvingades ut på gatan och sedan dess har beståndet bara växt.

Åtgärden som staten genomförde år 2000, att genom grymma metoder avliva cirka 200 000 hundar, var verkningslös då hundarna bara några år senare var uppe i samma antal. Istället har ideella organisationer upptäckt att man genom att fånga in, kastrera och vårda hundarna kan minska beståndet på ett mer effektivt - och framförallt humant sätt.

Ett exempel på det är att man på mindre än två år har minskat antalet gatuhundar i den lilla staden Cernavoda från 3000 till bara 300.


Till Hund vill gärna vara med och bidra till ljusningen för dessa hundar och hjälpa de eldsjälar som brinner för varje enskild individ med fyra ben som dagligen riskerar att misshandlas, bli påkörda, bortjagade och svälta. Därför genomför vi under maj månad en kampanj där 10,- av varje såld vara från www.tillhund.se oavkortat går till Hundhjälpen och deras arbete.







VINNARE: Hundkoppel samt Tuggben

Publicerad 2011-05-01 19:14:35 i Tävlingar

Tävlingen är nu avgjord och vinnaren av ett valfritt koppel är

Petra
- grattis att välja ut en produkt under kategorin "Koppel" hos www.tillhund.se



Vinnare av varsit hundben är

Titti

och

Nina Lindh

Gå gärna in i webshopen och kika vilket ben ur vårt sortiment som just era hundar föredrar.


Håll utkik - inom kort kommer ett mail till samtliga vinnare!




Tack till alla som deltog. Kom ihåg att hålla utkik här i bloggen samt på vår Facebook sida efter fler tävlingar, tips och nyheter!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela