Till Hund

Bloggen har flyttat till tillhund.wordpress.com

Rumänska hundar hotas med massavlivning

Publicerad 2011-03-24 18:56:42 i Nyheter i hundvärlden

Rumänien har stora problem med gatuhundar, och många organisationer från Sverige och andra länder är verksamma för att förbättra livet för dessa hundar och även andra hundar som i fångenskap far illa. Men landets politiker strävar åt andra hållet. Istället för att ordna upp situationen på ett sätt som hjälper hundarna vill de lösa problemet genom massavlivning.

Den nuvarande djurskyddslagen säger att friska djur ej får avlivas, men politikerna försöker nu driva igenom ett lagförslag om massavlivning. Lagförslaget lades dock inte fram på ett lagligt sätt så en ny omröstning kommer ske inom kort.

Avlivning kommer ske genom förgiftning, att hundarna slås ihjäl, skjuts eller sätts i dödshägn utan mat och vatten. Detta enligt ett pressmeddelande från Hundhjälpen som är en av de verksamma organisationerna i Rumänien.

År 2000 förgiftades 200 000 hundar i Bukarest. Några år senare var antalet gatuhundar detsamma som innan avlivningen.  Det visar att problemet måste lösas en annan väg, men myndigheterna är nu beredda att återigen ta till dessa fruktansvärda åtgärder.


Läs hela Hundhjälpens pressmeddelande här


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela