Till Hund

Bloggen har flyttat till tillhund.wordpress.com

Rallylydnad - ny officiell gren från 1 juli 2011

Publicerad 2011-06-26 21:24:58 i Nyheter i hundvärlden

I Sverige finns det en rad olika officiella tävlingsgrenar där man kan deltaga med sin hund. Samtliga prov och tävlingar arrangeras av SKK (Svenska Kennelklubben) eller någon av dess special- och rasklubbar. SBK (Svenska Brukshundklubben) är t.ex. en av Svenska Kennelklubbens underliggande specialklubbar.

Från och med 1 juli i år så kommer Rallylydnad räknas som en officiell tävlingsgren vilket innebär att tävlingsresultaten lagras hos SKK och följer hunden under hela dess liv och att regler fastställs av SBK som ansvarar för tävlingarna. Reglerna, moment och skyltar kommer därmed vara desamma vilken rallylydnadstävlng du än anmäler dig till - förutsatt att det är en officiell tävling.

Rallylydnad är en lydnadsform där betoningen ligger på trivsel och glädje, och där man med en god allmänlydnad samt kontakt mellan hund och förare kommer långt! Tanken är att hela familjen ska kunna vara med och tävla, och att "den vanliga familjehunden" ska främjas. Själva momenten behöver inte utföras lika perfekt som i den traditionella lydnaden utan det är själva samspelet i ekipaget som är det viktiga.

Mer om rallylydnad kommer inom kort.


Nya artiklar på gång

Publicerad 2011-06-25 09:15:22 i Allmänt

Efter ett uppehåll under våren så kommer vi återigen köra igång med artikeltexter om det mesta kring hunderiet, så håll utkik!

Påminner även om tävlingen där ni kan vinna en semestervistelse (stuga eller egen husvagn/husbil) på härliga Öland på en hundanpassad camping nämligen Eriksöre Camping. Vad sägs till exempel om en inhängnad agilityplan, hundbad och hundduschar? Dessutom är hela Öland ett hundvänligt resmål - man får till exempel ta med hunden in på Ölands Djurpark!

Det enda ni behöver göra är att rota fram ert bästa semesterfoto på hunden!



HÄR kommer ni till tävlingen



Nevill på Öland:



Hundar förgiftade i sjö

Publicerad 2011-06-10 18:11:26 i Nyheter i hundvärlden

Norrköpings Kommun går ut med en varning angående bad i tre av kommunens sjöar runt Kolmården efter att fyra hundar blivit förgiftade, en så kraftigt att den avled på vägen till veterinär.

Symtomen på förgiftningen liknar den vid algblomning, men då det är för tidigt på säsongen så ska det nu utredas vad som orsakat hundarnas tillstånd. Man avråder både hundar och människor från att bada i de aktuella sjöarna.


Läs hela artikeln här


TÄVLING: Boende på Eriksöre Camping, Öland

Publicerad 2011-06-04 21:35:14 i Tävlingar


TÄVLINGEN AVSLUTAD!



Till Hund presenterar här i samarbete med Eriksöre Camping en tävling där du har chans att vinna en veckas campingplats i egen husvagn/husbil alternativt en weekend i en av campingens egna stugor eller villavagnar.


1. Läs igenom tävlingsvillkoren nedan.

2. Skicka in din bästa semesterbild på din hund, antingen ensam eller tillsammans med dig eller din familj. Skriv ditt namn, adress och telefonnummer samt hundens namn i mailet. (Mailadress: [email protected])

3. Håll tummarna för att just du blir den lycklige vinnaren!



LYCKA TILL!


Regler:

Att deltaga i tävlingen är helt kostnadsfritt. För att ha en vinstchans måste man följa ovanstående steg. Vinsten avser en vecka på campingplats med egen husvagn/husbil under valfri period förutsatt att det inte är fullbokat alternativt en weekend fredag-söndag i någon av campingens stugor/villavagnar under perioden vecka 33 och framåt.

Vinsten avser endast boendet. Vinnaren bekostar själv resan till och från campingen samt övriga utgifter såsom mat och nöjen.

Vinnaren utses av en av Till Hund utsedd jury och resultatet kan ej överklagas. Anställda och anhöriga till anställda inom Till Hund samt Eriksöre Camping får ej deltaga i tävlingen.

Tävlingen pågår till och med den 3 juli 2011 kl. 22:00 och vinnaren utses inom en vecka efter avslutad tävling. Vinnaren presenteras i bloggen (tillhund.blogg.se) och kontaktas via mail alternativt telefon varpå dessa uppgifter måste anges i tävlingsmailet. Vinnarbilden kan komma att presenterar i bloggen (tillhund.blogg.se)



Vackra Öland är inte bara känt för sina många väderkvarnar, kameler och härliga stränder utan även för att vara ett trevligt resmål för hundägare som vill ta med sina hundar på semester. Ölands Djurpark är dessutom en av få djurparker i Sverige där man tillåts ta med hunden in, och Eriksöre Camping som sponsrar denna tävling med boendet är en av Sveriges i särklass mest hundvänliga campingar.

Förutom en strand för hundarna har campingen hundduschar och för den aktive hundägaren finns det en inhägnad agilityplan att träna på. Dessutom arrangeras en rad olika aktiviteter, framförallt under högsäsong. Läs mer på Eriksöre Campings hemsida!

FÖLJ NEDANSTÅENDE STEG FÖR ATT VARA MED OCH TÄVLA:

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela