Till Hund

Bloggen har flyttat till tillhund.wordpress.com

Hundträning - vad är det?

Publicerad 2010-05-25 22:56:15 i Träning & Inlärning

Hundträning - vad är det?

Rent generellt så kan man säga att hundträning är precis som det låter: Man tränar hunden. Det innebär att oavsett om man är ute efter fostran, att lära in nya trix eller träna in moment med ett mål att komma ut och tävla, så tränar man hunden på ett eller annat sätt.

Att träna hunden är att få den att utföra ett önskat beteende, genom att erbjuda någonting den tycker att det är värt att arbeta för. Samtidigt erbjuder man den mental stimulans.

I praktiken så betyder det ingenting för hunden om man till exempel lär den att rulla runt eller att utföra ett perfekt fotgående. Bara den får lön för mödan (Obs, det hunden anser vara lön för mödan) så kommer den att vilja arbeta mer. Det gäller bara för dig att hitta den belöning som hunden uppskattar, och att ge belöningen i exakt rätt ögonblick, så kommer man nå framgång i de mål man har satt upp. Mer om det kommer i ett senare inlägg.

Tänk på att inlärda kunskaper är en färskvara. Man måste ständigt underhålla kunskaperna och repetera (utan att för den skull bli tjatig) det man redan kan för att de inte ska falla i glömska!


Några nyckelord:

* Tålamod
* Konsekvens
* Rätt belöning & belöningstillfälle
* Positiv attityd
* Backa tillbaka ibland
* Öka svårighetsgraden successivt - bryt ner i bitar
* Aldrig några bestraffningar eller nej
* Ha roligt - gäller både hund och förare!








Välkomna!

Publicerad 2010-05-18 15:56:48 i Allmänt

Välkommen till bloggen Till Hund!

Här kommer det först och främst att publiceras texter om hundar och hundträning, men även erbjudanden och tävlingar med fina produkter från hundsortimentet hos Till Hund - webshop som är en webshop, eller internetbutik, med inriktning mot hundar. Vi har ett brett sortiment och strävar efter att ha ett så stort spann av storlekar som möjligt. Är det något du saknar, t.ex. en extra stor storlek på halsband, så finns möjligheten att kontakta oss så kikar vi på om det går att ta hem detta till just dig.

Vi erbjuder även fri frakt och snabba leveranser. Inom 48 timmar från att vi fått din betalning skickas paketet, och har du valt faktura eller postförskott som betalningsmetod så skickar vi ditt paket inom 48 timmar från din beställning.


VARMT VÄLKOMNA!



Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela