Till Hund

Bloggen har flyttat till tillhund.wordpress.com

Uppflytt

Publicerad 2012-10-07 20:54:00 i Pillan, Nevill & Lillibi

Hinner inte uppdatera särskilt ofta här periodvis, men kan väl slänga in ett litet inlägg om helgens tävlingsresultat i alla fall.
 
Det var rallylydnad som stod på menyn, med både Nevill och Lillibi. Den egna känslan var inte alls bra, kände mig ofokuserad och inte alls skärpt. Men på något sätt lyckades vi ändå förmedla rätt känsla verkar det som, och det har jag väl mina fantastiska hundar att tacka. ;-)
 
Nevill gjorde sin tredje tävling och fick sitt tredje kvalificerande resultat vilket innebär diplom och uppflytt till fortsättningsklassen nästa tävling. Han landade på 97 poäng med kommentaren "Härlig kontakt och bra rallylydnadskänsla. Fortsätt så!" så det känns som en helt ok sista tävling inför fortsättningsklassen.
 
Lillibi gjorde sin andra tävling och fick även hon kvalificerande resultat. En bana som passade henne resulterade i 90 poäng, kanonbra för att vara hon med tanke på att vi inte tränat så jättemycket på senaste tiden. Hennes kommentar på protokollet löd: "Roligt med en så duktig greyhound! Träna mer på att stå still."
 
Frågan är om det finns någon mer med greyhound som tävlar rallylydnad? Hojta gärna till om ni vet någon! Ser man till statistiken som visar den officiella rallylydnaden och vilka raser som tävlat det första halvåret så lyser greyhounds med sin frånvaro. ;-)
 
Hur som helst. Nevill flyttar nu upp till fortsättningsklass och Lillibi får, även om hon skulle få sitt tredje kvalificerande resultat på nästa tävling, stanna en stund till i nybörjarklassen tills jag känner att hon behärskar svängar, många sättanden och längre fokus.
 
Nästa helg kör vi antagligen sista agilitytävlingen för i år och i november blir det en rallylydnadstävling och en eller två tävlingar i freestyle och HTM. Sen hinner vi inte så mycket mer, det blev lite av en spurt här på slutet. :-)
 
 

Placering under gårdagen blev av 35 startande Nevill på 4:e plats och Lillibi 12:a
 
 
 
Frostiga hälsningar
Pillan, Nevill och Lillibi

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela