Till Hund

Bloggen har flyttat till tillhund.wordpress.com

Fryskotten har fått hår på bröstet!

Publicerad 2011-03-04 14:47:42 i Pillan, Nevill & Lillibi

Min lille plutt har fått hår på bröstet! Är han officiellt vuxen nu?! ;-)

Skämt åsido, men det är en riktig liten soldyrkande fryskotte till hund jag har. Det tog en evighet att få honom rumsren när vi fick hem honom, och det underlättade inte att han kröp ihop och vägrade gå när det var lite regnigt, blåsigt och kallt ute. Det kanske i och för sig inte är så konstigt att man fryser när huden under magen, på undersidan halsen, insidan av bakbenen och i "armhålorna" saknar päls.

Men vi kämpade på och jag har alltid försökt att inte klä på honom kläder i onödan. Självklart har han täcke om det finns risk för att han ska frysa jättemycket eller bli dålig, men ett par minusgrader om det inte blåser för mycket eller ett sommarregn klarar han gott av utan täcke. Det har resulterat i en hund som faktiskt tycker om promenaderna trots dåligt väder och han har satt päls - tjockare päls rent generellt och vissa partier som tidigare inte var pälsbeklädda stoltserar nu med lite lurv!





Och vet ni vad - han kan till och med kliva i vattenpölarna på sommaren numera! *Ritar ett stort kors i taket* (Även om han avskyr att bada och gärna ligger och gassar i stekande het sol)

När jag arbetade i butik så följde Nevill med till jobbet, och innan vi öppnade butiken på morgonen så låg han oftast i skyltfönstret där solen lyste in - där blev det VARMT!


Ps! Nu är vi inne i mars = Vårmånad!


Pillan & Nevill som väntar på våren

Kommentarer

Postat av: Titti

Publicerad 2011-03-04 16:54:34

Min svärmor har greyhounds och hennes unghund är övertygad om att han är en alaskan huskey. I mitten av december då det var -15 och snöstorm låg han i godan ro ute på gården och tuggade på pinnar. Någonting som gjort sig synbart då han har typ 7-8 cm lång päls baki rumpen.

Postat av: Till Hund

Publicerad 2011-03-05 06:26:08

Ja de är allt roliga hundarna med sina egenheter! :-) Greyhounds brukar ju annars vara frusna av sig, men mycket sitter väl kanske i huvudet på dem precis som hos oss eftersom han kunde ligga sådär oberörd i kylan, haha!



Trevlig Helg,

Pernilla / Till Hund

Postat av: Elli Caramelli

Publicerad 2011-03-05 17:20:53

Sv: Ja visst är det så.. Det är så tråkigt att fler inte förstår hur underbar dessa hundar som fått stämpel som kamphund egentligen är! ..

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela