Till Hund

Bloggen har flyttat till tillhund.wordpress.com

Mycket inomhus-träning i denna kyla

Publicerad 2011-02-21 20:55:03 i Pillan, Nevill & Lillibi

Det är sannerligen ingen värme ute nu. -20 grader är inte en rolig historia för små hundtassar, inte ens -10, och promenaderna får helt enkelt anpassas till hur pass ledsna de små tassarna blir.

Istället har Nevill och jag tränat en del inne, precis som den mesta tiden under denna långa, kalla vinter. Han som alltid är en torped verkar ha tröttnat lite på lydnadsmomenten så vi har lärt in lite annat skoj under vintern som till exempel gå slalom mellan benen under tiden jag går och att hoppa upp i mattes famn. Inget märkvärdigt egentligen men bara att göra något nytt har gett den lille pinschern ny motivation.

Förra veckan testade jag att lära in stå ifrån liggande och sittande position. Stå, eller ställande under gång, kan han redan men att ställa sig upp från sitt och ligg är ju faktiskt en helt annan rörelse för hunden. Det gick riktigt bra, han snappade snabbt upp vad jag var ute efter med hjälp av klickern, och nu gäller det bara att befästa kunskapen, få stabilitet så att han ställer sig upp utan att röra sig åt något håll och att få honom att förstå kommandot.

Och snart, även om det kanske inte känns så i skrivande stund, så blir det barmark och vi kan gå ut och träna agility!



VoffVoff från Pillan & Nevill

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela