Till Hund

Bloggen har flyttat till tillhund.wordpress.com

En tur till södra delarna av landet

Publicerad 2011-02-27 19:49:44 i Pillan, Nevill & Lillibi

Detta veckoslut har Nevill varit med oss på en liten roadtrip ner till södra Sverige. Till skillnad från här uppe i Värmland där vi har nära metern med snö på sina håll så var det barmark och bara några enstaka snöhögar som kämpade sig kvar. Dock kände vi inte av någon värme så vårkänslorna låter sig väntas på en stund till!

Att resa med Nevill är aldrig några problem. Han har varit med på de flesta utflykter sedan valptiden - allt från Öland i söder till Norrland på tältsemester, och han finner sig överallt bara han får vara med familjen. En ordentlig motionsrunda så han dels är rastad, dels har fått göra av med energi, hör till förberedelserna inför en bilfärd och under själva färden sitter han säkert i en transportbur där han har nödvändigheter som vatten i en reseskål och några tuggben, även om det inte är ett måste. Har man ingen reseskål för vatten är det såklart viktigt att vid varje stopp erbjuda hunden vatten, inte bara varma dagar utan närhelst på året man reser.

Råttjägaren i Nevill vaknade till liv när vi utforskade omgivningarna och gick över en kulle där det var små hål efter gnagare. Luktorganen i nosen arbetade antagligen för fullt. Plötsligt såg vi en liten mus kila in under en snöplätt som låg kvar som en ensam rest, och strax efter var nosen där och jobbade. :-) Man kunde se musens väg under snön när Nevill följde den och ibland stannade han upp och la huvudet på sned för att lyssna. Det såg så kul ut!

Nu väntar en vecka av mycket motionerande - matte har nämligen fått den brillianta iden att komma i bättre form så vid milt väder blir det joggingrundor! Och kondition kan man inte få för mycket av, speciellt inte inför kommande agilitysäsong. ;-)


PS! I morgon är det sista chansen att vara med och tävla om en leksak till hunden - på tisdag presenterar vi två vinnare här i bloggen!



Varma vinterkramar från Pillan & Nevill

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela