Till Hund

Bloggen har flyttat till tillhund.wordpress.com

Populäraste hundraserna 2011

Publicerad 2012-01-10 20:24:06 i Ras-artiklar

Det hände en del på rasfronten i den svenska hundvärlden under förra året. Om man ser till kennelklubbens statistik så fortsätter schäfern att tappa i popularitet. I 30 år låg den på första plats bland alla raser men förra året halkade den plötsligt ner på andra plats, till förmån för labrador retriver. Sammanställning för 2011 visar att schäfern numer ligger på tredje plats.

Schäfern har, som vi tidigare berättat (HÄR), numer delats upp i två skilda raser beroende på hårlag och rasen har dessutom bytt namn till Tysk schäferhund.

Labradoren behåller sin första plats även i år och den som kliver förbi tysk schäferhund och upp på plats nummer två bland Sveriges populäraste hundraser (baserat på registrerade hundar) är golden retriever.

En av de hundraser som ökat allra mest i popularitet är bordercollien, som har hoppat från plats 21 och ända till 14:e plats. En förklaring kan vara det allt mer växande intresset för bordercollien inom grenar som agility och lydnad. Chihuahuan är fortfarande en populär ras, och skulle man räkna kort- och långhårig som samma ras skulle chihuahuan ligga på plats nummer två.

Frågan är väl kanske om det är en fördel eller ligger en ras till last att vara populär ute i stugorna?

Två nya hundraser, Hvratski ovcar och Tenterfield terrier, registrerades under 2011.
Nu har det registrerats 332 raser och rasvarianter i Svenska Kennelklubbens stambok sedan 1889.



Den som är intresserad av att läsa Svenska Kennelklubbens artikel om den uppdaterade rasstatistiken kan KLICKA HÄR.


Kommentarer

Postat av: fille

Publicerad 2012-02-29 14:56:05

Jag försöker hitta en lista med exakta siffror. Hittar inte tyvärr inte. Detta är något som ni kanske kan publicera på bloggen här om ni har tillgång till informationen.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela