Till Hund

Bloggen har flyttat till tillhund.wordpress.com

Rallylydnad - ny officiell gren från 1 juli 2011

Publicerad 2011-06-26 21:24:58 i Nyheter i hundvärlden

I Sverige finns det en rad olika officiella tävlingsgrenar där man kan deltaga med sin hund. Samtliga prov och tävlingar arrangeras av SKK (Svenska Kennelklubben) eller någon av dess special- och rasklubbar. SBK (Svenska Brukshundklubben) är t.ex. en av Svenska Kennelklubbens underliggande specialklubbar.

Från och med 1 juli i år så kommer Rallylydnad räknas som en officiell tävlingsgren vilket innebär att tävlingsresultaten lagras hos SKK och följer hunden under hela dess liv och att regler fastställs av SBK som ansvarar för tävlingarna. Reglerna, moment och skyltar kommer därmed vara desamma vilken rallylydnadstävlng du än anmäler dig till - förutsatt att det är en officiell tävling.

Rallylydnad är en lydnadsform där betoningen ligger på trivsel och glädje, och där man med en god allmänlydnad samt kontakt mellan hund och förare kommer långt! Tanken är att hela familjen ska kunna vara med och tävla, och att "den vanliga familjehunden" ska främjas. Själva momenten behöver inte utföras lika perfekt som i den traditionella lydnaden utan det är själva samspelet i ekipaget som är det viktiga.

Mer om rallylydnad kommer inom kort.


Kommentarer

Postat av: Sandra

Publicerad 2011-06-28 16:31:18

Så kul med en hundblogg! :)

Postat av: Stina

Publicerad 2011-06-28 16:37:02

Tipsar om min blogg! Handlar om foto, mode, inredning, design och framför allt min kamp mot vikten! Har hittills gått ner närmare 12 kg helt på egen hand! Och 10 till ska ner under sommaren. Lagt upp ett motions och träningsschema nu som jag ska följa och hoppas på finfina resultat!! Följ mig gärna via bloglovin för att inte missa nån uppdatering i mitt nu lite smalare liv! <3 xoxo // Stina

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela