Till Hund

Bloggen har flyttat till tillhund.wordpress.com

Hur talar hunden om att den har ont?

Publicerad 2011-02-25 21:15:43 i Skador & Sjukdomar

Hundar talar sällan om att de har ont. I alla fall inte på ett tydligt sätt. Men de kan ibland visa små tecken på att något inte står rätt till, även om de till synes beter sig nästan som vanligt och levererar samma höga energi och livsglädje!

Om din hund ofta slickar sig på ett och samma ställe kan det betyda att den har ont där. Detsamma gäller om du klappar den och den slickar din hand eller mot ditt ansikte upprepade gånger när du kommer åt en speciell del på kroppen.

Är hundens allmäntillstånd förändrat, den kanske inte lika aktiv eller istället extra aktiv kan det vara ett tecken på att något är fel. Är mat- eller drickbeteendet förändrat? Mat kan hunden klara sig utan en liten tid utan skada men vätska är alltid viktigt att den får i sig.

Ytterligare ett tecken på smärta eller sjukdom kan vara att hunden visar sig på ett sämre humör, går undan eller är aggressiv.

Du kan alltid låta en professionell och erfaren hundmassör känna igenom din hund för att upptäcka eventuella spänningar i kroppen, men det är alltid en veterinär som ställer eventuella diagnoser. Tveka aldrig att kontakta veterinär om du misstänker att din hund mår dåligt - bättre ett samtal för mycket än ett för lite, och många gånger kan de ge ett lugnande besked till en orolig husse eller matte!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela