Till Hund

Bloggen har flyttat till tillhund.wordpress.com

Fransk Bulldogg

Publicerad 2011-02-07 20:27:23 i Ras-artiklar

Fransk Bulldogg hör till Grupp 9: Sällskapshundar. Den kallas bland annat för en stor hund i liten förpackning och hundarnas clown - ja kärt barn har många namn. Den franska bulldoggen är en liten familjehund som älskar att stå i centrum, men är inte desto mindre envis. Detta till trots finner den sig lätt till rutinerna hos sin familj. Förutom till sällskap har rasen använts som vakthund.




Att följa med till skogen är såklart en favorit, vilken hund tycker inte om det, men likväl trivs den som stadshund med övervägande promenader runt kvarteret. Man bör tänka på att rasen kräver lugna aktiviteter under de allra hetaste sommardagarna då den inte tål värme särskilt bra, och att tillgång till skugga och svalka är ett måste.

Pälsen är korthårig.

Fransk Bulldogg hör till specialklubben Svenska Dvärghundsklubben och rasklubben Fransk Bulldogg Klubb Sverige, där man kan läsa mer om man är intresserad av rasen.


Ursprungsland: Frankrike


Ett utdrag ur rasstandarden:

Helhetsintryck:
Helhetsintrycket är typiskt för en dvärgdogg. Den franska bulldoggen skall vara liten men kraftigt byggd i förhållande till sin storlek. Den skall vara kompakt med samlade proportioner.
Den skall vara korthårig, ansiktet skall vara kort och trubbigt, öronen skall vara upprättstående och svansen skall vara medfött kort. Den franska bulldoggen skall ge intryck av att vara aktiv och intelligent. Den skall vara välmusklad, ha en kompakt kroppsbyggnad och en kraftig benstomme.

Storlek/Vikt:
Vikt: 8-14 kilo

Uppförande och karaktär:
Rasen skall vara sällskaplig. Glad, lekfull, sportig och vaken. Den är speciellt tillgiven mot sina ägare och mot barn.

Färg:
Fransk Bulldogg får ha en enhetligt fawn eller tigrerad pälsfärg, med eller utan begränsade vita fläckar samt vit pälsfärg, med eller utan medelstora till stora fawnfärgade eller tigrerade fläckar.

Kommentarer

Postat av: Philip

Publicerad 2011-02-10 15:14:55

Frallor är ju bara för söta :)



14kg!? Det kan inte vara så vanligt?

Postat av: Till Hund

Publicerad 2011-02-10 15:48:38

Tack Philip för din kommentar!



Ja visst är de söta! ;-) Nej, 14 kilos frallor hör kanske inte till vanligheterna, men enligt rasbeskrivningen så "får" de faktiskt väga så mycket!



Ha en fin dag,

Pernilla / Till Hund

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela