Till Hund

Bloggen har flyttat till tillhund.wordpress.com

Restips: Öland

Publicerad 2011-04-05 11:54:24 i Ett liv med hund

För er som ska ta med hunden på semester i Sverige finns ett hett tips: ÖLAND

Jag har rest runt endel och när vi reser inom Sverige så har vi i allmänhet alltid hundarna med oss. Det i särklass hundvänligaste resmålet vi hittills stött på är Öland. Man får ta med hunden på de flesta ställen och många campingar har anpassat sig efter sina fyrbenta gäster.

Vart på ön man ska åka är lite beroende på vad man är ute efter, men ön är inte större än att man tar sig från norr till söder på drygt en timme. Ju längre norr ut man kommer, desto mer "utomlands" känns stränderna. Böda Sand på nordöstra Öland är kanske den mest kända stranden/campingen och där möts man av en lång, gyllengul och mjuk sandstrand.

Längre söderut är det mer sand/stenigt men det finns bryggor och badplatser. På alla ställen som vi besökt finns separata delar av stranden som är hundtillåtna.

En camping som marknadsför sig som "Sveriges mest hundvänliga camping" är Eriksöre Camping strax söder om Färjestaden (där man först kommer när man kört över bron mellan Kalmar och Öland). Där finns till exempel en inhägnad agilitybana, hundduschar och stugor man kan hyra som tillåter pälsdjur. Under högsäsong arrangerar de dessutom olika aktiviteter för hundintresserade, som till exempel agility, spår, rallylydnad och brandrökskurs för hundar. Utbudet kan variera från år till år men aktuellt schema finns på campingens hemsida.

Vi valde att åka under lågsäsong vilken innebar lägre priser, mindre människor och en behagligare temperatur. Åker man å andra sidan högsäsong så finns det fler aktiviteter att ta del av. Under den veckolånga semestern tog vi en dagstur upp till Böda Sand och gjorde lite andra utflykter runt ön.

Ölands djurpark är dessutom den enda djurparken mig veterligen där man får ta med sig hunden in i parken, och även djurparken är anpassad för hundar med vattenskålar utplacerade på flera ställen.

Bjuder på några bilder från förrförra året när vi senast var på ön. Förutom Nevill hade vi då även en schäfer vid namn Sandor.


Sandor på Böda Sand


Nevill trivs i sanden


Sandor älskade att få sträcka ut på den kilometerlånga stranden tillsammans med husse


Nevill och Sandor på Eriksöre campings agilityplan


Sandor tar däcket


Full fart genom tunneln...


...och över hindren


I djurparken finns allt från spännande gnagare...


...till läskiga lejon...


...och dingos som var roliga för de förstod ju faktiskt vad man sa! ;-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela