Till Hund

Bloggen har flyttat till tillhund.wordpress.com

Motivation & Relation

Publicerad 2010-11-30 20:40:08 i Träning & Inlärning

Det finns två delar inom hundträningen som tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för att lyckas - det vill säga om de fungerar!




Det är ytterst svårt att få träningen att fungera om det inte finns en fungerande relation mellan hund och hundtränare, och om motivationen hos hunden helt saknas så är det omöjligt att få den att lära sig någonting alls. En låg motivation innebär i regel att det tar längre tid för hunden att lära in nya saker, och en hög motivation innebär att det kan gå riktigt snabbt.

Notera dock att en hund kan vara motiverad, men ändå ta god tid på sig att lära in nya saker. De är helt enkelt individer och olika precis som vi!

En alldeles för högmotiverad hund kan å andra sidan vara svår att träna, helt enkelt för att den är för het på gröten och vill för mycket. Den behöver man istället försöka dämpa något och hjälpa att hitta koncentrationen!


I senare inlägg kommer vi att fördjupa oss i de båda begreppen MOTIVATION & RELATION, och komma med idéer till hur man når fram till den gyllene medelvägen där träningen är både givande och rolig för hela ekipaget!



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela